От ПИК! Писателят Христо Стоянов настоява: Г-н Петков, напуснете жена си!

колаж

Колаж: ПИК

След като ПП днес поиска оставката на Главния прокурор Иван Гешев призовавам Премиерът на Република България Кирил Петков да подаде оставка от семейството си и да напусне жена си Линда. Това заявява на страницата си във Фейсбук писателят Христо Стояов.

Ето какво отбелязва още той:

Причините са толкова, колкото са и при поисканата оставка на Иван Гешев. Първо, г-н Петков, Вие, зает с политически и държавни дела със сигурност не изпълнявате в пълен обем съпружеските си задължения. Вероятно работата и натрупаната злоба от несправяне с работата са отнели доста от Вашите емоционални резерви, което води вероятно и до еректилна дисфункция.

При това Вие сте български гражданин и като такъв не задоволявате нуждите на гражданка от приятелска на България страна, което води до нарушена хармония в братските взаимоотношения на България и Канада. Вашите деца със сигурност са с двойно гражданство, което води до податливост към внушения и изнудване на Премиера на България, т.е., Вас. Защото в случай, че те поискат играчка, произведена в друга страна, Вие трябва да засилите външнотърговските отношения с тази страна и да внесете определен брой играчки и за приятелското обкръжение на децата Ви, за да не се чувстват ощетени…

Като съпруг на канадката Линда Вие трябва да нарушавате непрекъснато граматическите правила на българския език в публичните си изяви в България, защото тя определено променя акцента и произношението Ви, поради необходимостта да общувате с нея на неофициални по Конституция езици в Република България. Въпреки че по Българска Конституция в България официален език е Българският, който Вие сте позабравили, меко казано.

Господин Петков, моля да подаде незабавна оставка от брачния Ви съюз с Линда Петкова и поради факта, че името Линда не хармонизира с придобитото фамилно име Петкова, което ще представлява пречка при Вашите официални срещи, на които г-жа Линда трябва да присъства в качеството си на българска премиерша… Ето защо най-настоятелно Ви моля да подадете оставка от брачния съюз с канадската гражданка Линда и произтеклите от този съюз три последствия.

P.S. Това мое искане или настояване е толкова абсурдно, колкото и исканата от ПП оставка на Главния прокурор на Република България, който по Конституция не е назначен от политическа партия така, както и Вашата съпруга не е назначена на тази гражданска длъжност от все още изпълняващата длъжността Председател на БСП Корнелия Нинова, с която, ако не се целувате, то поне си плюете в устата (последното е идиом, който показва близост и единомислие, въпреки че в някои случаи целувката е и начин да си плюете в устата)

С отвращение: Христо Стоянов – Българин

pik.bg