Първият ретрограден Меркурий за годината ни разтърсва из основи: какво да очаква всяка зодия

Меркурий

Thinkstock/Getty Images

На 14 януари Меркурий става ретрограден във Водолей до 3 февруари, което ще донесе много предизвикателства, особено в сферата на комуникацията.

Когато Меркурий става ретрограден, той има тенденция да води до конфликти и подводни камъни. В крайна сметка Меркурий е планетата на комуникацията, което означава, че има влияние върху всичко, вариращо от начина на разговор до начина, по който се обменя информация.

Сезонът на Козирога ни помага да се отървем от всичко старо и ненужно в живота си: какво да очаква всяка зодия

Меркурий влияе върху машините, пътуванията, числата и начина, по който мислите за дадена идея. И когато Меркурий е ретрограден, всички тези неща са склонни да изпитват технически трудности.

Само две седмици след новата година Меркурий става ретрограден на 14 януари във Водолей. Той ще влезе отново в Козирог, предшестващия зодиакален знак, от 25 януари. И на 3 февруари най-накрая ще се установи директно в Козирог.

Ето как ретроградният Меркурий ще повлияе на всеки знак от зодиака:

Овен

Вероятно ще бъдете предизвикани от социалното си обркъжение през този период, така че трябва да останете гъвкави. Различията в мнението не означа, че трябва да прекратите взаимоотношенията си с дадени хора.

Телец

Въпреки че кипите от уникални идеи, които нямате търпение да споделите и осъществите, добра идея е да изгладите детайлите преди да правите промени в професионалния си живот.

Близнаци

Това ще бъде период, в който преоценявате всичко, което знаете. Чувствате ли се заредени с достатъчно познания, за да споделяте и учите другите? Ако не, сега е чудесно време да наваксате с познанията си по някои теми.