От ПИК! Правосъдният министър Надежда Йорданова сътвори чутовен гаф с гласуването на Галина Захарова за шеф на ВКС – ето защо изборът й е нелегитимен (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Доскорошната секретарка на Христо Иванов, продукт на соросоидните кръгове около Иво Прокопиев, и днешен министър на правосъдието Надежда Йорданова сътвори чутовен граф при избора на Галина Захарова за шеф на ВКС. Това разкрива Агенция ПИК.

В края на продължилото седем часа и половина изслушване на Захарова от Висшия съдебен съвет, чието заседание се водеше от Йорданова, то трябваше да завърши с гласувано от членовете на ВСС на решение за избора на Захарова. Преди това шефът на ВСС Боян Магдалинчев занесе на Йорданова подготвения проект за решение и подробно й обясни как трябва да се гласува, което се вижда и на видеоматериала.

С по 5 лапсуса в минута, в които обърка дори наименованието на ВСС, Йорданова започна да чете решението, което се състои от 3 точки, за да го подложи на гласуване. Йорданова обяви: „По точка единствена от днешния дневен ред подлагам на гласуване следния проект на решение: изслушва кандидата Галина Владимирова Захарова, заместник на председателя и ръководител на Наказателната колегия на ВКС, и провежда избор на председател на ВКС“. Моля за явно гласуване с вдигане на ръка.“ 20 от членовете на ВСС гласуваха „за“.

Йорданова продължи да чете точка втора от проекта за решение: „След проведеното гласуване с вдигане на ръка на основание на чл. 173 ал. 11 от Закона за съдебната власт избира Галина Владимирова Захарова, заместник на председателя и ръководител на Наказателната колегия на ВКС, за председател на ВКС“. „Бяха необходими 17 гласа“, добави от себе си Йорданова. И продължи да чете: „На основание чл. 129 ал. 2 от Конституцията на Република България предлага на президента на България да издаде указ за назначаване на Галина Владимирова Захарова за председател на ВКС“. След което, засмяна до ушите, обяви: „Мисля, че трябва да поканим г-жа Захарова“.

От залата обаче се разнесоха подвиквания от членовете на ВСС, че преди да поканят г-жа Захарова, тези точки също трябва да бъдат гласувани. С подхихиквания Йорданова каза: „Добре, подлагам на гласуване и тези диспозитиви. Точка четвърта няма… Да… Добре… Подлагам на гласуване точка 3-та“. И отново прочете точката за предложението към президента да назначи Захарова за шеф на ВКС. „Моля гласувайте. 20 от 20. Единодушно е взето това решение. Нека да поканим г-жа Захарова, новоизбраният председател на ВКС“. Така гласуването за избора на Захарова за шеф на ВКС приключи преди точката за нейния избор изобщо да бъде гласувана.

Всъщност, гласувани бяха само 1 и 3 точка от проекто-решението за нейното избиране. И сега не е ясно какво точно ще трябва да подпише президентът Румен Радев. Защото неговите правни съветници задължително ще изгледат самото гласуване на това решение и безусловно ще установят, че Йорданова не е подложила на гласуване именно точката за избора на Галина Захарова за шеф на ВКС. Което със сигурност е отразено и в стенограмата на заседанието.

Така един очевидно старателно подготвен избор на шеф на ВКС от соросоидните кръгове около Христо Иванов и Иво Прокопиев, в който подозрително се намеси дори и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев, по-известен като Кокорчо, уж да уговаря с тримата големи в съдебната система и шефа на ВСС Боян Магдалинчев бюджета на съдебната власт насред изслушването на Захарова, клетата секретарка и общественичка, монтирана в правителството на ПП-та на „Просто Киро“, оплеска цялата работа.

И самият избор на Захарова е нелегитимен, тъй като такъв просто не е гласуван от ВСС. Няма нищо по-естествено от това за хора, които с лекота газят Конституцията и законите. Но то е и поредното доказателство, че са негодни за абсолютно нищо, камо ли за управление на държава, пък с каквито и дипломи да са се сдобили. Уви, не стават. И само продължават подмяната!

pik.bg

Още по темата: От ПИК: Кирил Петков и жена му се изнесоха на почивка с автомобил на НСО и двама охранители