Предозиране в „ДеБъ“! Прокуратурата виновна дори и за поскъпването

ВАРНА новини лого

Иво Мирчев

Не липсата на адекватни мерки, а прокуратурата е виновна за ръста на цените, смятат от ДБ. „България нямаше да е в настоящата ценова криза, ако прокуратурата си вършеше работата и съдебната система функционираше ефективно“, обяви пред БНТ депутатът Ивайло Мирчев от ПГ на „Демократична България“.

По думите му енергийният сектор у нас е овладян от олигархични и мафиотски структури и там „няма мърдане“.

Мирчев, депутат в трети парламент, изтъкна, че трябва така да се променят законите и правилата, че да се гарантира независимостта на енергийния регулатор. Според него решенията на КЕВР за поскъпването на тока и газа не са обективни и не са използвани всички резерви срещу повишението на цените.

Според Ивайло Мирчев прокуратурата бездейства по много казуси.

„Ако прокуратурата си вършеше работа, щяхме да имаме като в Румъния, две правителства в затвора. Фактите са на масата, трябва някой да ги провери“, обясни той.

Затова коалиционните партньори подготвят пакет от мерки за въвеждането на отчетност на главния прокурор и възможност за разследване на действията му.

„В момента, в който вкараме този пакет – срещу Гешев вече има доста сигнали. Някои от тях са достатъчни сами по себе си не само да го свалят от поста, но и той да се превърне в обвиняем“, каза Мирчев.

tribune.bg

Още по темата: Мика Зайкова: За 3 месеца има 28% ръст на най-употребяваните хранителни продукти и зеленчуци (ВИДЕО)