Иван Маджаров: Ако наблюдаваме само интензивните легла, няма да ограничим навреме COVID-19

ВАРНА новини лого

Снимка: БЛС.

Ако наблюдаваме интензивните легла, няма да ограничим навреме Covid-19, посочи пред БТВ д-р Иван Маджаров, председател на УС на Български лекарски съюз /БЛС/ пред БТВ.

„Националният план е подход, насочен към икономиката“, предупреди шефът на Лекарския съюз.

По думите му най-точна информация кога ще се запълнят интензивните легла, дават кабинетите на личните лекари, защото между 80 и 100 човека посещават личните си лекари на ден. Затова и джипитата дават най-много информация за разпространението на инфекцията две седмици преди повишаването на интензивните легла в болниците.

„Усеща се една тежка умора, както сред медици, така сред цялото общество. Най-доброто нещо е да се обединим около мерките. Всички ние като отделни членове на обществото трябва да спазваме елементарни правила, за да преминаваме през тези вълни. Надявам се тази бърза вълна на Омикрон да приключи по-бързо от другите и да бъде финален край“, изтъкна председателят на БЛС. По думите му доц. Атанас Мангъров ползва псевдонаучни аргументи и не цитира научна информация.

„Той изповядва конспиративни теории. Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар“, смята Маджаров. По повод битият лекар в русенското Ново село, той обясни, че още днес ще опитата да се свърже с него.

„Излезе информация, че извършителят е арестуван. Не става въпрос за битов скандал, това е лекар и изпълнява задълженията си. Ние призоваваме да се проявява разбиране в ситуацията“, призова председателят на БЛС.

От Dnesplus.bg