От ПИК: Шамар за Петков в Скопие! Ковачевски изрита историята в ъгъла, нашият премиер му отговори с бла-бла и нито дума за клетото ни малцинство

ВАРНА новини лого

Колаж: ПИК

Македонският език е признат от ООН. Историята ще е на втори план, на преден план ще е изграждането на добри отношения, както и постигане на договор с България и първи стъпки за членството ни в ЕС.

1:0 за Северна Македония и новият им премиер Димитър Ковачевски. С тези думи той навря нашия министър-председател там, където му е мястото. Това и заслужаваше, след като се засили да прави метани в Скопие. В крайна сметка не ние напираме за ЕС, а комшиите. И за целта трябва да спазят записаното в двустранната спогодба.

Северномакедонският премиер отбеляза, че не вижда проблем с „македонския език“, защото България е признала Македония заедно с нейната Конституция. Нищо,че в нея единственото малцинство, което не е записано е българското.

В отговор какво му каза нашият премиер. Едно голямо нищо. Смотолеви нещо за езика, за проблемите на малцинството ни не обели дума, както и Ковачевски, естествено. В отговор на въпросите за езика на омразата, за определенията от рода на „фашистки окупатори“, той отвърна с едно звучно бла-бла. Разговаряхме, ще се срещаме, ще има много комисии, всяка седмица ще се работи…

България трябва да е луда държава и българските политици трябва да са луди, ако дадат зелена светлина на една държава, където и управляващото мнозинство е антибългарско. Това са думи на македонският журналист Виктор Канзунов. Колко точно го е казал, но Кирил Петков изглежда е глух.

Повече от ясно е, че пътят на Северна Македония към Брюксел е открит. На каква цена обаче и кой ще я плати. По всичко личи, че с този премиер май ще е България.

pik.bg