Заключиха жена в склад във Варна, принуждавали я да признае за извършено престъпление

ВАРНА новини лого

Криминалисти на ОДМВР-Варна задържаха двама мъже за извършено престъпление по чл. 142 а, ал. 1 от НК. Продължава издирването на техен съучастник. Това съобщиха за „ВАРНА новини“ от полицията.

Оперативните действия са предприети след подаден от жертвата сигнал. По данни на жената – служителка в хранителен магазин, в ранните часове на 19 януари т.г., собственикът я държал против волята й в склада на търговския обект, принуждавайки я да си признае за откраднати от нея – назад във времето, оборотни пари. В резултат на проведените незабавни действия в полицейския арест били задържани собственикът – 38-годишен и 32-годишен мъж – негов помагач, двамата с криминалистически регистрации. Продължава издирването на третия съучастник в извършеното престъпление.

За случая е докладвано в Районна прокуратура и е образувано досъдебно производство. На двамата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.142а, ал.1 от НК и за закана с убийство и им е взета мярка „задържане за срок до 72 часа“.