Управителят на АГ-болницата във Варна проф. Емил Ковачев удостоен с приза „Най-добър акушер-гинеколог“

ВАРНА новини лого

Всяка година за Бабинден се връчват и наградите за най-добър акушер-гинеколог на България и на Велинград. Тази традиция бе спазена и кметът д-р Костадин Коев награди изявените лекари и акушери на 2021-та година. Плакети и ваучери за СПА-процедури получиха д-р Стефан Глухов и д-р Здравко Жерев и акушерките Фатиме Старкова и Светла Семчева.

Призът „Най-добър акушер-гинеколог” на България тази година отива при проф. Емил Ковачев. Всяка година носителят на националния приз се определя от Българското дружество по акушерство и гинекология към БЛС.

Проф. Ковачев завършва медицина през 1998 год. в Медицински Университет, Варна и през 2003 година придобива специалност по Акушерство и гинекология. До началото на 2016 година работи активно в СБАГАЛ – ЕООД „Проф. Д-р Д. Стаматов“ Варна, а от февруари 2016 г. е Управител на СБАГАЛ – ЕООД Варна. Проф. Ковачев е магистър по Здравен мениджмънт, а от 2016 г. е ръководител на Катедрата по Акушерство и гинекология към МУ – Варна. Проф. Ковачев е републикански консултант по Акушерство и гинекология за Североизточна България от 2013 г. до 2018 г.

Автор е на над 100 научни публикации и участия в национални и международни конгреси в областта на акушерството и гинекологията и репродуктивната медицина. Председател на Българската Асоциация по стерилитет и репродуктивна медицина от 2016 до 2018 г. Член е на Управителния съвет на Българското дружество по акушерство и гинекология, членува в Българската асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията, Международната асоциация по ултразвук в акушерството и гинекологията (ISUOG), Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия, Европейската асоциация по репродуктивно здраве (ESHRE).

velingrad.bg

Още по темата: Отбелязаха празника на родилната помощ в АГ Болница Варна (СНИМКИ)

Награди.
Източник velingrad.bg