Въпроси на писателя Емил Измирлиев към вицепремиера Асен Василев

ВАРНА новини лого

Снимка: Фейсбук

От Фейсбук профила на писателя Емил Измирлиев:
 
Въпроси на писателя Емил Измирлиев, автор на скандалната книга “Бандитскатата топлофикация”, към вицепремиера и министър на финансите АСЕН ВАСИЛЕВ:
 
1. Как фирма, като “Топлофикация”, която има милиони задължения, а продава услуга и издава фактури с невярно съдържание продължава да съществува в икономическия и правния мир? В тези фактури фигурират данни от незаконни топлоразпределители, а не от единствения законен измервателен търговски уред -топломер НА ВХОДА на жилището!
 
2. Кога ще бъде отнет лиценза на топлофикациите у нас и най-вече на столичната, които 23 години вече ограбват като за световно ТРИ милиона български граждани и източват държавния бюджет с незаконни сметки за държавни изреждания, болници, училища и пр.?
 
3. Кога ще бъде премахната незаконната такса „сградна инсталация”, която топлофикациите събират?
 
4. Кога ще инициирате промяна в Закона за енергетиката, в който е записано нещо много СКАНДАЛНО: “Дори и да престанете да ползвате услугите на топлофикация, ПРОДЪЛЖАВАТЕ да сте неин абонат!?
Целта е законът да работи в полза на гражданите, а не на гоплофикациите!?
 
5. Кога българските граждани ще сключват ИНДИВИДУАЛНИ договори с гоплофикациите, както е с останалите доставчици на услуги?
Моята скандална книга “Бандитската топлофикация” излезе през октомври 2010 г, а все едно днес – 23-1-2022 г е излязла – толкова нищо не се е променило в престъпната дейност на топлофикациите у нас!