Уличното осветление в Девня няма да бъде спирано, въпреки драстичното поскъпване на електроенергията

ВАРНА новини лого

Снимка: Фейсбук, Свилен Шитов.

Въпреки драстичното поскъпване на електроенергията през последните месеци, уличното осветление в Девня няма да бъде спирано. Това съобщи във Фейсбук кметът на града Свилен Шитов. 
 
„Правим всичко необходимо високата цена на тока да не се отрази на качеството на средата, в която живеем. Неведнъж съм казвал, че за нас като администрация, на първо място стоят сигурността на гражданите и подобряването на условията в населените места. Затова категорично няма да се правят компромиси с осветеността на улиците през нощта“, посочва Шитов.
 
По думите му вече са предприети действия за спестяване на средства там, където е възможно. „Само за декември 2021 година, фактурата за улично осветление на общината бе за 59 000 лева. През същия период на 2020 година платихме 20 000 лева. Вижда се, че разходите ни са почти тройно завишени, но благодарение на заделен финансов ресурс за непредвидени обстоятелства, с който разполагаме, ще се справим“, уточнява кметът на Девня.
 
„В продължение на няколко дни не светят част от уличните лампи в квартал “Повеляново”, причина за това е авария, която се отстранява поетапно. Имам уверения от фирмата по поддръжката, че още утре осветлението в квартала ще бъде възстановено напълно. Извинявам се предварително за създаденото неудобство и подчертавам, че не става въпрос за икономии от наша страна“, допълва Шитов.