Дългочакан мач ще оглави бойната карта на SENSHI 11 в Двореца на културата и спорта във Варна

ВАРНА новини лого

Източник boec.bg

Eдна дългоочаквана битка ще оглави бойната карта на 11-ото издание на бойната верига SENSHI. Галата предстои на 26-ти февруари в зала „Конгресна“ в Двореца на културата и спорта във Варна, а билетите вече са в мрежата на Еventim.bg.

Класните бойци Сергей Браун и Никола Тодорович ще направят трети опит да се изправят един срещу друг. Тази битка бе насрочва на два пъти от организаторите на SENSHI, но и в двата случая бе отложена заради заболяване от COVID 19 на един от двамата състезатели.

Първата битка бе насрочена за 22-ри май в София, а втората за 4-ти декември във Варна.

Сега отново трябва да се изправят помежду си по правилата на KWU Full Cotact в категория до 80 килограма.

И двамата бойци са познати на феновете на SENSHI, като вече са взимали участия в предишни издания на международната елитна веригата.

Германският боец Сергей Браун е една от най-ярките звезди на SENSHI, като редовно печели индивидуалните награди за „Най-техничен боец“ или „Нокаут на вечерта“. В последното и юбилейно издание на веригата той нокаутира французина Асан Бафета и бе награден с две отличия, освен пояс. Той взе наградата за „Най-добра техника“ и впечатляващата статуетка „Шлема на Спартак“, която му бе връчена лично от Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България.

Браун е още световен шампион на WAKO PRO, като завоюва пояса си (стил К1, категория 81,4 кг) в седмото издание на SENSHI през февруари тази година. Също така той е двукратен световен шампион по кикбокс за професионалисти (WKU) и шампион на Diamond Cup по карате киокушин.

Неговият опонент Никола Тодорович е с 9 години по-млад, а освен това има и значително ръстово предимство. Сърбинът е по-високо с 12 сантиметра (191 см.). Той е сред най-талантливите бойци на съседката ни – световен шампион по кикбокс за аматьори (WAKO) за 2021 г. в стил К1, шампион на професионалната сръбска верига „Megdan“, също така има много победи в редица национални и международни галавечери и турнири.

 

boec.bg

Още по темата: 11-ото издание на SENSHI – 10 големи сблъсъка в Двореца на културата и спорта във Варна