СЕМЕЙСТВОТО на СУ „Гео Милев“ във Варна стартира Благотворителен базар за да помогне на Никола Манев

ВАРНА новини лого

Когато пристигнах на благотворителният базар в СУ „Гео Милев“, ме посрещна една невероятна атмосфера, която е трудно да се опише с думи. Деца, родители и учители, в пълен синхрон, обединени от идеята да помогнат, да направят добро! Струи обич и единение, топлота и разбиране.

Представете си картинката: Мартенички, сувенири, цветя и сладкиши, кои от кои по-красиви и искрящите очи на децата, разбрали, че освен репортер на ВАРНА новини съм и техен клиент, готов да подкрепи каузата.

Цялата тази атмосфера напълно кореспондира с думата СЕМЕЙСТВО, която събеседниците ми употребиха. И аз повярвах без много думи, че те се борят за третокласника Никола, като за член на своето голямо семейство – СЕМЕЙСТВОТО на СУ „Гео Милев“.

Председателят на Училищното настоятелство, Юлиан Бонев сподели как се е зародила идеята: „В последните години ние всички, деца и родители станахме едно голямо семейство и за всеки проблем реагираме. Благотворителните инициативи при нас са много, а тази е специално в помощ на Никола. Всички се обединихме зад една благородна кауза, да помогнем на нашето момченце в борбата с коварната болест.“

Председателят на Училищното настоятелство, Юлиан Бонев
Председателят на Училищното настоятелство, Юлиан Бонев

Организаторите на благотворителната инициатива са наясно, че сами няма да успеят да съберат цялата сума, но се надяват по този начин да дадат и гласност на проблема и да достигнат до повече хора.

„Трябва да покажем, че всички ние сме хора и че нашите деца са най-ценното, което притежаваме. Те са нашето бъдеще и трябва да се борим за тях.“, допълни още г-н Бонев. Той е собственик и управител на Травел Клуб, изключително ангажиран човек, но винаги намира време да се включи в живота на училището, да подкрепи, а често и сам да превърне добрите идеи в стойностни събития.

Директорът на училището, г-жа Албена Павлова ни показа кутиите за дарение, които са разположени на двата входа на училището и сподели, че децата всеки ден броят събраните средства и отбелязват сумата върху кутията.

„Искам да благодаря на родителите, на учителите и учениците от СУ „Гео Милев“, на всички прекрасни хора от Варна и на всички, които ни подкрепят в тази благородна кауза. И в грижите и в радостите ние се чувстваме заедно, като едно голямо семейство – семейството на СУ „Гео Милев“ с гордост и много обич завърши г-жа Павлова.

кутия за дарения

Пролетният благотворителен базар „Подари усмивка!“ ще продължи до 2 март 2022 г. във фоайето на първия етаж на СУ „Гео Милев“ и всеки може да помогне на Никола, като го посети или преведе сума по сметката на кампанията:
✔️ Бенефициент: Фондация Мисия Живот
✔️ Банка: Първа Инвестиционна Банка
✔️ IBAN: BG53FINV91501017599400
✔️ BIC: FINVBGSF
✔️ Основание: Дарение Никола Манев

Валутата на сметката на фондацията е в Български лева, няма значение в каква валута ще бъдат преведени, банката ще ги конвертира в BGN по курса си за деня.

За ВН снимки и текст: Маня Петрова

Вижте още по темата:

 

Зов за помощ! Малкият Никола се бори с тежка диагноза