Фотографии на Гаро Кешишян експонирани в музея за модерно и съвременно изкуство – МАРТ в Роверето, Италия

ВАРНА новини лого
На 17 декември 2021 г. фотографии на Гаро Кешишян бяха експонирани в музея за  модерно и съвременно изкуство – МАРТ в Роверето, Италия. Името на изложбата в МАРТ  носи името „Канова между невинността и греха“ и представя тялото, като икона.
 
Експонираните творби са като диалог между Канова и най-великите актови фотографи на ХХ век:  Хелмут Нютон; Жан-Пол Гуде, Робърт Мапълторп, Едуард Уестън, Ървинг Пен.
 
На 26-ти Февруари 2022 г. от 18:00  в Бизнес хотел Годън Тюлип – Варна ще се проведе среща, на която Гаро ще сподели с аудиторията,  какво е усещането да бъдеш редом до тези, на които се е възхищавал и от които се е учил, съобщават организаторите. 
 
Накратко ще бъдат представени живота и творчеството на фотографите, чиито произведения са  редом до склуптурите на Антонио Канова.
 
Гостите на събитието ще имат възможността да чуят от първо лице за срещите на Гаро с някои от тези велики творци на 20-ти и 21-ви век, така и да закупят книга с лично посвещение.
 
Част от фотографиите му, изложени в МАРТ, са поместени и в книгата Гаро Кешишян „От Упор“,  издадена с подкрепата на Фонд „Култура“ към Община Варна. 
 
 
Прочетете още: 

Стартира приемът на номинации за награди „Варна“ в областта на културата