Остри критики от „ДеБъ“ към министъра на отбраната Стефан Янев

ВАРНА новини лого

Иво Мирчев

Политическият отпечатък от военните действия в Украйна ще бъде много тежък. Това заяви народният представител Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Според депутата министърът на отбраната е „в тежка неадекватност“, а рисковете пред България са големи. В това число са възможни и енергийни проблеми.

„Г-н Янев в първия ден след започването на война в Украйна от страна на Путин беше леко объркан в оценките си и в това какви термини трябва да се използват. И ние го призовахме да бъде по-адекватен. Аз не мисля, че български министър на отбраната трябва да се държи по този начин в момент, в който цивилизованият свят е във война с един обезумял диктатор“, каза Ивайло Мирчев.

По думите на депутата ние сме натовска страна и не може да се използва терминологията на Русия. Той заяви още, че министърът на отбраната трябва да бъде по-остър в изказа си, неглижирайки опитите на Янев да бъде максимално дипломатичен, представлявайки България като дипломат номер едно.

Въпреки отправените критики Ивайло Мирчев увери, че разнобой сред управляващите няма. Призна, че коалицията е много трудна, но е нямало друг избор. Според Мирчев премиерът Кирил Петков се справя отлично.

kmeta.bg

Прочетете още:

Плевнелиев към Петков: Вземете оставката на Стефан Янев