От ПИК! Борисов размаха пръст на управляващите: Радев и Янев представят войната в Украйна като конфликт – да си пуснат CNN и да видят (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Източник ПИК

„Преди два месеца слушах как партията на промяната ще ни научи на парламентаризъм. Когато се гледа бюджета. нека сега да видят хората какво от всичко, което обещаха партиите от управлението, го има в бюджета. Иначе всичко е „Татко ще ми купи колело““, каза в Хисаря Бойко Борисов. 

„Радев и Янев опитват да представят войната в Украйна като конфликт – да си пуснат СиЕнЕн и да видят какво е. Нищо не оправдава човешките жертви. Война – с танкове и ракети. Точка. Радев  обяви, че тя приключи. Каза, че Крим е руски. Аз казвам, че няма да приключи. И дано не съм лош пророк. Тази война ще продължи дълго и ще бъде много по-кръвопролитна. Тя ще премине в гражданска война. И колкото и да им се иска на Радев и Янев да я заметат под килима, няма да стане. Световната общност реагира – не толкова, колкото ми се искаше. Дано намерят някакво решение, но се съмнявам. Езикът на тялото – на Путин и неговия речник гледах. То излъчваше решителност, бруталност, свирепост. какво ще се случи нататък, ще видим“, каза Борисов. Според него ситуацията е изключително опасна за България. 

„Насърчих нашите общинските съветници и кметове в Пловдив сега да инвестират. Ами с туризма какво ще се случи? Тук става за конфликт в Черно море. Абсолютно неадекватна политика и най-вече липса на лидер. Осъждам изцяло политиката на Путин. В Москва и Санкт Петербург затова имаше такива протести. Това е варварско нападение. Утре ще отидем да искаме туристи и стокообмен, да боже да свърши този конфликт. Да, когато е могло, съм защитава Путин. Но сега не мога да кажа, че правилно е влязъл в Украйна. Само си представете – раздават шинели, пушки, какво става с майка ти, баща ти, приятелката ти? Все славянски народи сме. Православни. Дори няма религиозна причина. Какво ни става – не знам“, разгневи се Бойко Борисов. 

pik.bg

Прочетете още:

Плевнелиев към Петков: Вземете оставката на Стефан Янев