Рецепта на деня: Пилешки крилца с праз лук и картофи

ВАРНА новини лого

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

пилешки крилца – 6 бр.

картофи – 4 бр.

праз лук – 1 бр.

сол

черен пипер

универсална подправка

червен пипер

олио

 

Начин на приготвяне: 

Измийте и почистете пилешките крилца. Разделете крилцето от маншона.

В купа сложете крилата, поръсете със сол, черен пипер, червен пипер, универсалната подправка и олио.

Нарежете праз лука на ситно и добавете при крилата. Объркайте пилешките овкусени крила с праз лука. Оставете за няколко часа в хладилника.

Обелете и измийте картофите, нарежете с ножа съвсем малко отгоре.

В тавичка сложете алуминиево фолио, капнете малко олио и наредете пилешките крилца с праз.

Сложете и картофите, посолете ги и сложете малко праз лук върху тях.

Увийте с фолиото отгоре.

В предварително загрята фурна печем пилешкото.

Когато се задушат крилцата, отворете фолиото и оставете да се запекат и отгоре.

Добър апетит! 

 

Източник: Gotvach.bg

Прочетете още:

Рецепта на деня: Свински джолан с картофи, гъби и лук (от тефтерчето на баба)