Рецепта на деня: Пилешки крилца с праз лук и картофи

Снимка: Gotvach.bg
Необходими продукти:
пилешки крилца – 6 бр.
картофи – 4 бр.
праз лук – 1 бр.
сол
черен пипер
универсална подправка
червен пипер
олио
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете пилешките крилца. Разделете крилцето от маншона.
В купа сложете крилата, поръсете със сол, черен пипер, червен пипер, универсалната подправка и олио.
Нарежете праз лука на ситно и добавете при крилата. Объркайте пилешките овкусени крила с праз лука. Оставете за няколко часа в хладилника.
Обелете и измийте картофите, нарежете с ножа съвсем малко отгоре.
В тавичка сложете алуминиево фолио, капнете малко олио и наредете пилешките крилца с праз.
Сложете и картофите, посолете ги и сложете малко праз лук върху тях.
Увийте с фолиото отгоре.
В предварително загрята фурна печем пилешкото.
Когато се задушат крилцата, отворете фолиото и оставете да се запекат и отгоре.
Добър апетит!
Източник: Gotvach.bg
Прочетете още:
Рецепта на деня: Свински джолан с картофи, гъби и лук (от тефтерчето на баба)