От ПИК! Даниел Смилов: Русия може да ни вземе за слаба и като нищо да ни спретне една народна република

ВАРНА новини лого

Кадър YouTube

„Ние сме въвлечени във войната и не е разумно да се правим, че съществува. Разбира се, мерките не трябва да са свързани с пряко участие на НАТО. Западът стана по-единен. Тежките и безпрецедентни санкции в един момент ще дадат резултат. Нужна е още военна помощ за Украйна. По отношение на газа нещата са сложни, защото в краткосрочен план не можем без руски газ, България се е вкарала в подобна ситуация. Време е да направим митичната връзка с Гърция, както и да си намерим тази карта, която „Газпром“ не ни я дава, за да видим какво сме подписали с Москва за тръбите“. Това заяви пред БНТ политологът Даниел Смилов. 

„Ако войната се проточи и Путин окупира Украйна, не знам как може да си търгуваме с Русия. Тя не е някаква специална страна в света. Москва също може да спре доставките на газ. Това, което вдига цената на газа, са действията на Путин в Украйна. Европа ще пострада. Разумната и отговорна политика е да се търсят алтернативи. Русия доби смелост за действията си, но Путин се подлъга, че всичко ще мине за дни. Когато половината свят говореше за война, тук се казваше, че няма да има и не се вярваше на Байдън. Румен Радев и Кирил Петков имаха обратната информация. Българите не трябва да се впускаме в мисленето, че сме разделени и че няма война, защото оправдаваме престъпления в международното право. Ако само говорим колко е лоша агресията, от Русия ще си кажат, че сме слаби и като нищо да ни спретнат народна република“, каза още Смилов. 

pik.bg

Още по темата:

Ген. Атанасов скочи на Радев: Назначените от президента спецслужби разбраха за войната ден, след като тя вече беше започнала