По план продължават ремонтите в Девня

ВАРНА новини лого

Източник "Фейсбук"

От профила във „Фейсбук“ на Свилен Шитов, кмет на община Девня:

Днес проверих как напредва ремонтът на бул. “ Съединение“ в квартал „Девня“. Работата върви по план, като всяко едно пространство се използва максимално от изпълнителите. Запазени са всички подходи и е осигурена възможност за преминаване от хората в неравностойно положение.

По повод коментари на наши съграждани във връзка с широчината на тротоарните площи, се уверих на място, че оставените разстояния са съобразени с терена. Максимално сме се възползвали от пространството от края на имотите до съществуващите дървета. Всички тротоари се изграждат съобразно съответните нормативни изисквания. В по-голямата си част те са с широчина от 1.5 метра. Само в една отсечка от трасето са малко по-тесни – по 1.2 метра. Това е така тъй като свободното място между дърветата и оградите на имотите е по-стеснено.

По протежението на булеварда се обособяват нови паркоместа, за да имат възможност живущите в блоковете с номера 1, 2, 3, 5 и 6 да спират автомобилите си. За тези сгради са предвидени и места за поставяне на контейнерите за смет.

Прочетете още:

Разкритие на ПИК! Рашков готви арести на най-успешните кметове на ГЕРБ и петима депутати