Станислав Недков-Стъки: Утре в парламента ще бъде извършено национално предателство

ВАРНА новини лого

Снимка: Фейсбук

Братя и сестри българи,
До мен достигна информация, че утре (6 април) в Парламента ще бъде извършено национално предателство, написа в обръщение във Фейсбук ММА шампионът Станислав Недков-Стъки.
 
„Депутатите, които по Конституция трябва да бъдат гласа на българския народ и да защитават интересите на българските граждани, смятат да пренебрегнат волята на над 70% от сънародниците ни, които искаме страната ни да запази неутралитет във военния конфликт в Украйна. Управляващата коалиция и някои опозиционни партии са подготвили решение за изпращане на определен брой танкове и ПВО системи. Това решение ще понижи съществено отбранителните възможности на страната ни и сериозно ще застраши националната ни сигурност.
 
Освен това, с нашата техника може да бъдат убити, както военни, така и цивилни, което директно ще ни направи участник и съответно мишена за потърпевшите.
 
Категорично заявявам, че не желая България да изпраща оръжие на която и да е от двете страни, и да бъдем въвличани в братоубийствения конфликт. Аз не желая моите сънародници да се превръщат в бежанци.
 
Призовавам народните ни представители още веднъж да прочетат клетвата, която дадоха при влизането си в Парламента и да се съобразят с мнозинството от хората, които са ги избрали:
„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА. Заклех се.“
 
Братя и сестри българи,
Ако ние не проявим разум и не се противопоставим веднага на това предателско решение, заплахата българите да се превърнем в следващия бягащ от война народ и да скитаме немили-недраги по света ще бъде съвсем реална.
 
Затова Ви призовавам, ако утре бъде извършено това национално предателство, да излезем на национален протест и да защитим родината и бъдещето си“, гласи постът на ММА шампионът.