Кметът на Девня с жест към медиците в общината

ВАРНА новини лого

Снимка: Фейсбук

По повод Световния ден на здравето, който честваме днес, със заместника ми Донка Йорданова посетихме медиците в нашата община, за да ги поздравим и да поднесем по цвете като малък жест на признателност към хората, които практикуват всеотдайно своята хуманна професия. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на община Девня Свилен Шитов. 
 
„Пожелавам на всички лекари, медицински сестри и здравни работници сили, благополучие и лична удовлетвореност! Изказвам своята благодарност към тях за неуморния труд, отдадеността и грижите, които полагат в името на живота и здравето на нуждаещите се от помощ!
 
Що се отнася до качеството на материалната база в сферата на здравеопазването в нашата община, държа да отбележа, че правим необходимото скоро да може да се подобри състоянието на сградата на ДКЦ 1 Девня. Преди време в социалните мрежи бяха публикувани видеоклипове, от които ясно се виждаше, че условията в нея не отговарят на изискванията на гражданите. В момента обаче Общината не може да прави ремонти по сградния фонд, тъй като той е собственост на дружеството ДКЦ 1 още от 2000 г. насам. За да можем да стопанисваме сградата и да подобрим състоянието й, първо трябва да си възвърнем собствеността като заплатим трупаните в продължение на десет години задължения за 170 000 лв. По мое предложение Общинският съвет гласува и средствата да се отпуснат от местния бюджет за 2022 година. Така след като се разплатят натрупаните дългове, процедурата по прехвърлянето ще се финализира до около месец. По този начин ще успеем да съхраним сградата, която отново ще стане публична общинска собственост. А след ремонтите ще се подобрят и условията както за работещите медици, така и за пациентите“, написа още Шитов.