Доброволни формирования от Североизтока премериха сили в Девня

ВАРНА новини лого

Снимка: Фейсбук, Свилен Шитов.

Доброволни формирования от Девня, Бяла, Дългопол, Варна и Шумен премериха сили днес в уникално за страната състезание, на което нашата община бе домакин. Това написа във Фейсбук кметът на община Девня Свилен Шитов. След оспорвана надпревара в три дисциплини победител в комплексното класиране стана формированието на община Шумен. На второ и трето място се подредиха екипите на Девня и Бяла.

Нашето формирование се представи блестящо и спечели най-много медали – две втори и едно трето място. На четвърто и пето място в генералното класиране се подредиха представителите на Дългопол и Варна.

„Благодаря на всички участници и гости на днешното събитие, което организирахме съвместно с Регионалната служба по пожарна безопасност и защита на населението във Варна. Радостен съм, че точно ние поставихме началото и вярвам, че подобни мероприятия ще станат по-чести. Всички се убедихме, че такива срещи ще са много полезни както за общините, така и за всички структури, които са свързани под една или друга форма с пожарната безопасност и защитата на населението от бедствия и аварии“, написа той и добави:

„На финала на Прегледа, заедно с кмета на Бяла Пеньо Ненов и началника на РСПБЗН-Варна комисар Тихомир Тотев, връчихме купи и медали на победителите. Като кмет на Община Девня аз също получих специална грамота за подкрепа на доброволчеството. Благодаря за признанието!“.

Състезатели в Девня
Снимка: Фейсбук, Свилен Шитов.

ВН

Четете още: