Откриха STEM център във Варненската морска гимназия

ВАРНА новини лого

STEM център FabLab бе открит във Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“, съобщиха от общинския пресцентър. Той е разположен в четири помещения, с обособени зони за програмиране и роботика, зона за обучение с мобилни и 3D технологии, зона за обучение с виртуална и добавена реалност и зона за отдих.

Иновативният образователен център е от ново поколение и предоставя възможности за иновации, осигурява практическото измерение на учебната програма и мотивира учениците да придобият компетентности и умения, ориентирани към практиката и бъдещата им професионална реализация, обясни директорът на учебното заведение Виолета Шишкова.

Гости на събитието бяха Наталия Михалевска, директор на дирекция “Образование на българите в чужбина и училищни мрежи“ в МОН, Лилия Христова – директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, Ирена Радева – началник на РУО Варна, представители на ВВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Техническия университет, директори на професионални гимназии, представители на партньорски организации, бивши възпитаници на училището.

След откриването ученици от гимназията направиха демонстрации, с които представиха възможностите на SТЕМ центъра.

Снимка: Live.varna.bg

Откриване на СТЕМ кабинет

СТЕМ кабинет

СТЕМ кабинет

СТЕМ кабинет

СТЕМ кабинет

Четете още: