Шефът на КАТ-София: Опитаха се да ме отровят, сложиха ми хапче в храната

ВАРНА новини лого

В ареста в Асеновград ми подхвърлиха хапче, а това може и да беше опит да ме ликвидират. Отчупвайки закуската, от нея падна хапче. Може да беше дрога или отрова. Веднага започнах да тропам и да викам надзирателя. Дойде и лекарят. После описах всичко. Това обяви пред Нова тв шефът на столичния КАТ Тенчо Тенев.

В качеството му на началник на „Охранителна полиция“ в Асеновград Тенев беше задържан през 2021-а и му беше повдигнато обвинение за престъпление по служба и незаконно държане на боеприпаси.

След това беше освободен срещу парична гаранция от 10 000 лв. Прокуратурата не поиска той да бъде отстранен от длъжност и затова нямаше пречка да бъде назначен за шеф на столичния КАТ.

Според него хапчето е имало една от двете цели – или да бъде отровен, или става въпрос за дрога, за да бъде очернен. Тенев заяви, че преди 15 дни на вратата му е било намерено устройство, но не пожела да каже какво.

„Какво е хапчето не мога да кажа, защото прокуратурата разследва. Но целта бе или да бъда ликвидиран, или да се каже, че Тенчо Тенев е наркоман“, обясни шефът на столичния КАТ.

Тенев коментира и разбитата схема в ГД „Национална полиция“ в София, където е центърът за обработка на снимките от камерите на КАТ.

Там са изтрити нарушения за над половин милион лева само през последната година.

„20 от 60-те служители, обработващи нарушенията по пътищата, участвали в незаконната схема. Предполага се, че повечето не са участвали, а просто получавали нареждане от шефа да преместват файлове в кошчето. Някои от тях са готови да говорят пред страх от уволнение“, добави Тенев.

7dnibulgaria.bg

Прочетете още:

Андрей Райчев: Вероятността правителството да оцелее след септември е 0%