Кикбоксьорите на „Шуменска крепост“ спечелиха отборната купа в стил К1 на Държавното първенство в Пазарджик

ВАРНА новини лого

Спортен клуб „Шуменска крепост“ спечели отборната титла на Държавното първенство по кикбокс в стил К1, което се проведе в гр. Пазарджик. Кикбоксьорите от Шумен си тръгнаха с най-много спечелени медали от шампионата, 8 златни, 4 сребърни и 4 бронза, съобщиха от клуба.  

Втори в класирането са представителите на столичния клуб „ЦСКА“ София с 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медали, а трети се наредиха кикбоксьорите на спортен клуб „Стар тийм“, София с актив от 3 златни, 1 сребърен и 2 бронза.

В последния ден от шампионата на два ринга се изиграха общо 72 финала в отделните категории във всички възрасти от деца до мъже и жени.

Призът за най-техничен състезател се връчи на Михаил Георгиев от столичния клуб „Стар тиим“, който стана шампион в категория до 63,5 кг., стил К1 при младежи старша възраст – 17-18 годишни.

Изключтелно атрактивен бе турнира при децата в стил Лоу кик, където на ринга се изиграха 25 финала. Отборната купа стана притежание на възпитаниците на СК „Десант“ Варна. Втори и трети по медали се класираха младите кикбоксьори на клубовете „Берое“ Стара Загора и „Ринг“ Каварна.

Купата за най-перспективен млад състезател се връчи на 7 годишния Даниел Янчев от спортен клуб „Вокил“Варна.

За най-атрактивен състезател на турнира бе обявена 10 годишната Виктория Стоянова от СК „Берое“ Стара Загора.

Най-техничен състезател на турнира при децата стана 13 годишния Калин Димов от СК „Десант“ Добрич.

На държавното първенство по кикбокс участваха 90 деца от 23 клуба от страната и 190 състезатели от 43 клуба в тежкия стил К1.

Следващата седмица от 6 до 8 май в София ще се проведе Държавно първенство в леките стилове на татами за всички възрасти.