Как да сменим батерията на преносима тонколона?

тонколона

Кога трябва да се сменят батериите на преносимите тонколони?

Преносимите Bluetooth тонколони вече са неизменна част от ежедневието ни. Ползваме ги, когато сме сред природата с приятели, вкъщи, в офиса и в общи линии навсякъде.

Както всички други преносими устройства и Bluetooth тонколоните работят с батерии, които след определено време спират да работят.

Най-често, когато батерията трябва да бъде сменена, ще разберете по това, че тя вече не може да захранва вашата Bluetooth колонка толкова дълго, колкото преди. Понякога се случва и батериите да се подуят и да притиснат говорителите или други компоненти, което може да се отрази и върху качеството на звука.

 

Как става смяната?

При някои преносими тонколони смяната на батерията става много лесно и бързо, но при други е необходимо да разглобите колонката, за да може да смените батерията й. Най-добре преди да пристъпите към смяна, да потърсите инструкции или видео, където е показано как точно се сменя батерията за вашето конкретно устройство.

Уверете се, че батерия е съвместима с модела на тонколоната

Уверете се, че сте открили точен заместител на вашата батерия за преносима тонколона. За целта можете да търсите или по бранд, модел и серия на устройството (например батерия за JBL Charge 3) или първо да свалите старата батерия и да търсите по продуктовия номер, който е изписан върху нея.

Отстранете старата батерия с подходящи инструменти

Пригответе необходимите инструменти, които най-често са отвертка, клещи, пинсета и карта/перце за отделяне на повърхности. Добрата новина е, че в повечето случаи замяната на батерия за преносима тонколона може да се случи в домашни условия.

Поставете новата батерия

Поставете новата батерия и се уверете, че е същата като старата. Добре е да обърнете внимание на конектора, който свързва батерията – за някои модели преносими тонколони се използват по повече от един вид батерия и много често цвета и вида на конектора е единственото нещо, по което можете да ги различите.

Сглобете всички части

Сглобете всички части и включете устройството. Ако първоначално не стартира, опитайте да заредите новата батерия и пробвайте отново.