Нинова натопи Радев: Изнасяме оръжия за страни, с които служебните му кабинети са подписвали договори

Радев и Нинова

Снимка БГНЕС

„Трябва да наложим вето, ако се наложи ембарго, защото ще се стигне до затруднение на много фирми, на икономиката и ще повлияе на цените на горивата. Икономическите санкции целят да затруднят руската, но какъв е смисълът, ако чрез тях убиваш и своята“. Това заяви министърът на икономиката Корнелия Нинова пред бТВ. 

„Не е приемливо чужди външни министри и посланици да ни размахват пръст и да ни казват как да си защитаваме интересите. През последните дни се бият българи срещу българи заради войната в Украйна, а те също са потърпевши от високите цени. Русия ще намери изход, но ние какво ще правим, когато нямаме алтернатива. По-голяма част от българите намират Русия за приятелска страна. Тя спрямо България е приятелска държава. Русия ни спира газа явно като ответен отговор на санкциите, които се налагат“, каза още Нинова. 

„Убедена съм, че все още има място за преговори, за да се прекрати войната. Дали ще може да се ремонтира военна техника, зависи вече от колегите от Военното министерство. Ние за Украйна и за Русия оръжие не изнасяме от много години. Ние изнасяме оръжие на 50-60 държави. След това страната ни не носи отговорност какво ще прави с него. Не съм подписвала износ на танкове. Румен Радев знае, че изнасяме оръжия за държави, с които имаме сключени договори по време на неговите служебни кабинети“, разкри Нинова.  

И доля масло в огъня.

„Имам лична отговорност за успеха на Румен Радев. Никой не го познаваше, срещу мен застана цялата партия и цялата държава. Един месец съм обикаляла по села и паланки с него, той не можеше да говори политически. Всичко това бяха усилия на БСП“, посочи тя в отговор на въпрос дали Румен Радев все още е президент на левицата.

„Изненадват ме някои от реакциите му. Надявам се да остане обективен в оценките си“, обобщи Нинова.

ВН

Прочетете още:

Урсула фон дер Лайен: Европа застава на страната на Украйна