Красен Кралев: Ясно е, че българските граждани ще обедняват, а бизнесите ще фалират. Някой по веригата взема комисионна (ВИДЕО)

Красен Кралев

Снимка Dnews.bg

„Чакаме отговор от областния управител колко пари от преведените от Европейския съюз 148 млн. евро са получени от най-големия бежански център във Варна. Все по-често се появява тревожна информация за съдбата на настанените бежанци след 31 май. Споделеното в медиите от държавата е, че те ще бъдат настанени в държавни почивни станции, но разбираме, че в станциите вече вървят процедури по резервации от държавните ведомства“.

По негови думи това поражда притеснение и у бежанците, и у хотелиерите, и управниците на почивните бази.

„Има пълен хаос по въпроса как украинските бежанци ще бъдат преместени от хотелите в станциите. Ще продължим да питаме докато не получим отговор на този въпрос“, каза Кралев.
Народният представител коментира и спирането на газа:

„Очевидно някой е намерил много бърза схема да се върнат посредниците в енергетиката и едни нови фирми, близко до управляващите, да се настанят там. Ясно е, че българските граждани ще обедняват, ясно е че бизнесите ще губят, ще започнат и фалити, просто защото някой контрагент по веригата ще взема комисионна“.

Промяната в българския спорт също беше сред темите, за които говори бившия спортен министър. Той припомня, че на 8 май беше проведен едно от най-масовите спортни събития в страната – Маратон Варна, което за първи път се провежда без помощта на държавата. Кралев благодари на община Варна и на кмета Иван Портних, че продължиха да финансират маратона след като държавата спря.

„Това повдигна въпроса, че българските спортисти не получават грижа и внимание от страна на държавата. Вместо това получават обиди, агресия, напразни обещания и несигурност от страна на правителството. Редица федерации са подложени на системен тормоз. Някои от тях като Федерацията по вдигане на тежести, олимпийската шампионка Ивет Горанова, европейския шампион по биатлон Благой Тоев, състезателите от Федерацията по джудо, автомобилизъм, плуване. Другите мълчат поради страх от спиране на финансирането. Защото тези така действат – ако се оплачеш започват да ти режат финансирането, газят те, скъсват те от проверки и съответно спортистите стоят гладни. След това правителството вика състезателите в Министерството, обясняват им че ще финансират не федерацията, а отделни състезатели. Толкова за прозрачното финансиране и промяната в спорта. Нула, кръгла нула, тормоз над спортистите, абсолютно безхаберие“, каза той.

„Надявам се, че това ще приключи съвсем скоро. Съвсем скоро ще се отървем от тази напаст, която тормози България във всяка една сфера. Едната тормози с газта, другата с изнудване в спорта, трета с безхаберие в здравеопазването, четвърта с аматьорска външна политика, която ще ни нанесе вреди. Вижда се, че българските граждани отрезвяват от това, което се случи на изборите на миналата година“, коментира още Кралев.

Борис Проданов
Андрей Андреев

Четете още: