Послание за мир в Деня на Европа със светлинен 3D спектакъл в София

банер

Послание за мир в Деня на Европа със светлинния 3D спектакъл „Представи си“. Шоуто ще може да бъде гледано онлайн от 21.00 ч. на 9 май на интернет страницата на Европейския парламент в България, както и във Facebook и YouTube, съобщават от бюрото на ЕП в България.

През 2022 г. Европейският парламент в България ще отбележи Деня на Европа, 9 май, с 3D мапинг спектакъл, посветен на темата за мира и основните европейски ценности като свободата и демокрацията. Историята, разказана чрез спектакъла, ще бъде представена през погледа на млад човек, у когото се борят вътрешните гласове на страха, съмнението, но и на надеждата и вярата. Чрез емоциите, съпреживени по време на спектакъла, до всеки зрител ще може да достигне посланието за мир като една от основните цели, залегнали в основата на създаването на Европейския съюз. В Европейската година на младежта, стремежът към истината и осъзнаването на личната отговорност на всеки за нейното отстояване е от особено значение. Утвърждаването на реалност, в която на почит са човешкото достойнство, демокрацията и върховенството на закона, и която се гради на равни права между хората и свобода на словото, е въпрос на избор. Избор, който правим всеки ден. Отбелязването на Деня на Европа през 2022 г., повече от всякога, цели да утвърди мира на стария континент като неотменна ценност.

Спектакълът „Представи си“ е организиран в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България. Посветен на темата за мира и основните европейски ценности, той е част от Фестивала за светлинно изкуство LUNAR. Началният час на прожекциите е 21.00 ч. 

Достъпът до спектакъла и инсталациите е свободен. 

 

Прочетете още: 

Затварят централни булеварди във Варна в понеделник заради честването на 9 май