Магдалена Милтенова: Държавата прилага репресивни мерки, ползвани по времето на комунизма

Магдалена Милтенова

Магдалена Милтенова Снимка tribune.bg

Държавата прилага репресивни мерки, ползвани по времето на комунизма към автобусния и товарния сектор в страната, каза Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя посочи, че от 8 ч. камионите са събрани на входа на София. „Знаете, че предния път протестът започна в 8 ч., след това позиционирахме камионите в центъра, имаме разрешение от Столична община, имаме протокол, подписан от полицията, утвърден маршрут на тръгване. В 9 ч. трябваше да тръгнем на шествие в посока центъра на София. В момента всички автобуси и камиони стоят блокирани от полицията, тя не позволява да тръгнат към града, те са на Цариградско шосе, каза Милтенова.

На 5 май част от превозвачите напуснаха със скандал срещата с премиера Кирил Петков, на която трябваше да се обсъдят мерки срещу поскъпването на горивата. Браншът заплаши с нови протести и блокади на пътища след 10 май. Превозвачите очакват да получат отговори на основните си искания – намаляване на акциза на горивата с 50%, отпадане на биокомпонентата, както и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата.

Те се заканиха още, че на 18 май ще спрат автобусните превози.

Според превозвачите, с 12 стотинки ще поевтинее бензинът, ако бъде премахнато изискването за биокомпонент. Много от хората са на ръба на оцеляването, а автобусните превози са след ръба на оцеляването, заявяват още те.

От Dnesplus.bg

Четете още: