Община Ветрино предаде 239 кг пластмасови капачки

Община Ветрино

Община Ветрино предаде 239 кг пластмасови капачки, събрани от жителите и гостите на общината. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Сдружение Аз Вярвам и Помагам за поредна година организира мащабно събиране на капачки, което се състоя на 30.04.2022 г. (събота) пред Катедрален храм-паметник „Успение Богородично“ в град Варна. Този път, освен пластмасови капачки, се събираха и стотинки за закупуване на специализирана „Детска линейка за Варна“.

Община Ветрино се включи и в организирания „Благотворителен базар“ от който всички 100% събрани средства отиват за каузата, като закупи материали с логото на Сдружението и специално произведената „Вода с Кауза“.

„С всяка закупена бутилка с минерална вода @“Вода с Кауза“ произведена от компания AQUA BELLA помагаме в събирането на средства за закупуването на Детска Линейка за Варна!

Благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“ е първата в България, която през 2015 г. е създадена с цел да се събират ненужни пластмасови капачки за рециклиране, а със събраните средства да се закупуват медицински апаратури в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология в град Варна и за 7 години са събрани 176 тона капачки и са дарени 22 медицински апаратури.

Продължаваме обединени!“, пишат още от общината.

Четете още: