Спортен празник под надслов „Агресията забрави“ се проведе за учениците от четири училища в район „Аспарухово“

ученици

Снимка: Фейсбук

Спортен празник под надслов „Агресията забрави“ се проведе за учениците от четири училища в район „Аспарухово“. Инициативата е на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните като част от традиционните „Открити дни“, съвместно с четирите училища в района. За събитието съобщи кметът на район „Аспарухово“ Ивайло Маринов, който е и председател на Комисията. 
 
„Като председател на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните имах удоволствието да присъствам на „Открити дни“ в район „Аспарухово“.
 
Спортен празник под надслов „Агресията забрави“, организиран по инициатива на Местната комисия съвместно с ОУ „Христо Ботев“, СУ „Любен Каравелов“, НУ „Васил Левски“ и ОУ „Капитан Петко войвода“ в кв. „Галата“ се проведе в района. Домакин на събитието бе ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Аспарухово“.
 
В рамките на празника имахме удоволствието да наблюдаваме зумба в изпълнение на ученици от училище „Христо Ботев“ и турнири по футбол и баскетбол между училищата.
 
Първенец в класирането на турнира по футбол е училище „Васил Левски“, на почетното второ място се класира отборът на ОУ „Капитан Петко войвода“, а трето и четвърто място заеха съответно отборите на ОУ „Христо Ботев“ и СУ „Любен Каравелов“.
 
При баскетбола, който се игра между отборите на училищата „Христо Ботев“ и „Любен Каравелов“ първенец бе „Христо Ботев“.
 
Участниците получиха награди от Местната комисия.
 
Благодаря от сърце на всички деца, които взеха участие в инициативата, забавляваха се през цялото време и благодарение на тях бяхме свидетели на един незабравим спортен празник!“, написа във Фейсбук кметът на район „Аспарухово“.