Не успяха да „изчегъртат“ проф. Анастас Герджиков като шеф на Съвета на ректорите (ВИДЕО)

Денков и Герджиков

Снимка "ВАРНА новини"

Проф. Анастас Герджиков и претендент за президент на България от изборите миналата година не беше „изчегъртан“ от поста председател на Съвета на ректорите. Професорът и ректор на Софийския университет събра 24 гласа „за“ от 48 възможни при тайното гласуване в заседанието в Икономическия университет във Варна. Това не му позволи да спечели нов мандат веднага, но пък разочарова и зложелателите му, защото до новите избори за ново ръководство на Съвета на ректорите той остава председател и лидер на Управителния съвет.

„След резултата 24:24 отпаднаха от разглеждане следващите избори – за Управителен съвет, за Контролен съвет и Етична комисия. Предстоят избори в рамките на следващия месец. Тогава отново ще има гласуване. До него продължавам да бъда председател на Съвета и Управителният съвет продължава да функционира“, каза пред камерата на „ВАРНА новини“ проф. Анастас Герджиков.

Вижте още във видеото:

Министърът на образованието акад. Николай Денков изглеждаше видимо притеснен от случилото се.

„Не дойдох за началото на заседанието на Съвета на ректорите, за да не се изтълкува присъствието ми в една или друга посока. Така или иначе трябва да свършим определена работа“, посочи акад. Денков.

Какво каза още той – вижте във видеото:

Текст, снимки и видео „ВАРНА новини“

Прочетете още:

Денков: Промяна в закона за доброволно обединяване на университети! На матурите учениците ще защитават собствени тези

ГЕРБ: България затъва, в ход е план за унищожаване на страната! Управляват ни аматьори и шарлатани