От ПИК! Кирил Петков се жалва пред „Ню Йорк Таймс“: Русия прави опит да свали правителството ни

Просто Киро

Източник ПИК

„Традиционно Русия има голямо влияние в България, но ние бяхме голяма изненада за тях и те не разбират какво става.“ Това е заявил в интервю пред американското издание „Ню Йорк Таймс“ премиерът Кирил Петков.

„Ние сме подложени на редица кибератаки, като това е опит да се дискредитира нашето управление“, заявява Петков пред американските журналисти.

Той посочва както пример и хакерската атака срещу „Български пощи“.

Според него руското правителство се опитва да даде пример на Запада точно чрез България. Петков смята, че се прави опит да се смени управлението, като за целта цените на енергията у нас скочат.

„За нас „Газпром“ е в миналото. Ние сме на път да си гарантираме алтернативни доставки“, пък е коментирал вицепремиерът и финансов министър Асен Василев пред щатското издание.

„Дали вече крехкото коалиционно правителство на г-н Петков, сформирано след неуспешни избори през ноември, ще оцелее сега зависи до голяма степен от способността му да свързва алтернативни източници на енергия с помощта на Европейския съюз, към който България се присъедини през 2007 г.“, се казва в статията на американската медия.

pik.bg

Прочетете още:

Евродепутатът Емил Радев: С нов регламент разширяваме обхвата на дигитализацията в трансграничното правосъдие