Рецепта на деня: Печено агнешко бутче с вино и свежи подправки (от тефтерчето на баба)

Печено агнешко бутче с вино и свежи подправки.

Източник Веселина Константинова, gotvach.bg

Продукти:
агнешко бутче – 1 бр.
бяло вино – 200 мл.
подправка за агнешко месо
сол
пресен чесън – 3 – 4 стръка
мащерка – свежа
масло – 120 гр.
джоджен – 1 връзка свеж

Приготвяне:
Шпиковайте агнешкото бутче предварително. Нарежете свежия чесън на ситно, джоджена и мащерката.

Сложете от подправките в дупчиците, направени в агнешкото месо.

Намажете бутчето обилно с масло.

Овкусете със сол и подправка за агнешко месо. Оставете месото за няколко часа, за да си поеме от подправките.

Преди да сложете тавата с месото във фурната, добавете 2 ч.ч. вода и бялото вино. Добавете и останалите свежи подправки.

Завийте добре с алуминиево фолио и печете на 180°C около три часа. Към края на готвенето на печеното агнешко отстранете фолиото.

Печеното агнешко бутче с вино и свежи подправки е готово, когато месото се отделя лесно от костта.

Добър апетит!

Прочетете още:

Рецепта на деня: Пълнена агнешка плешка (от тефтерчето на баба)