Рецепта на деня: Печено агнешко бутче с вино и свежи подправки (от тефтерчето на баба)

Източник Веселина Константинова, gotvach.bg
Продукти:
агнешко бутче – 1 бр.
бяло вино – 200 мл.
подправка за агнешко месо
сол
пресен чесън – 3 – 4 стръка
мащерка – свежа
масло – 120 гр.
джоджен – 1 връзка свеж
Приготвяне:
Шпиковайте агнешкото бутче предварително. Нарежете свежия чесън на ситно, джоджена и мащерката.
Сложете от подправките в дупчиците, направени в агнешкото месо.
Намажете бутчето обилно с масло.
Овкусете със сол и подправка за агнешко месо. Оставете месото за няколко часа, за да си поеме от подправките.
Преди да сложете тавата с месото във фурната, добавете 2 ч.ч. вода и бялото вино. Добавете и останалите свежи подправки.
Завийте добре с алуминиево фолио и печете на 180°C около три часа. Към края на готвенето на печеното агнешко отстранете фолиото.
Печеното агнешко бутче с вино и свежи подправки е готово, когато месото се отделя лесно от костта.
Добър апетит!
Прочетете още:
Рецепта на деня: Пълнена агнешка плешка (от тефтерчето на баба)