Борислав Гуцанов с шумкарски план „Б“ при транспортни блокади на протеста на 18 май

Борислав Гуцанов

Кадър NOVA NEWS

„Имаме план „Б“. Няма притеснения за гражданите и доставките на големите хранителни вериги. Взели сме мерки. Но не е въпросът ние да вземаме едни мерки – а превозвачите да протестират. Трябва да се стигне до диалог и до решаване на напрежението в сектора”. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA председателят на Транспортната комисия в Парламента и депутат от БСП Борислав Гуцанов в отговор на въпрос подготвено ли е правителството за по-сериозни блокади на транспортни връзки на фона на предстоящия протест на превозвачите на 18 май. Той обаче не каза нито какъв е плана, нито какви са вариантите пред четворната коалиция срещу „народната любов“.

След дълги години в „нафталина“, Гуцанов буквално беше реанимиран за политическа дейност. И дори се опитва да обясни, че БСП управлява, независимо от жалкия резултат на „левицата“ на последните избори.

„Всеки един управляващ трябва да е готов във всеки един момент да поеме отговорности – преекспонира значимостта на БСП варненецът. – Надявам се и съм убеден, че ще направим така, че на 18-и да няма стачка, или ако има – тя да е по-скоро символична. Дотогава да сме успели чрез диалог да решим основните проблеми, които вълнуват превозвачите. Безспорно има напрежение и проблеми. Има огромна икономическа криза в Европа и няма как и нашата икономика да не страда от това. Мисля, че може да се проведат нормални разговори и диалог, а не да се стигне до сериозни стачки, които да блокират живота в страната.”

По отношение на толсистемата кабинетът няма намерение да отстъпва и превозвачите ще плащат на общо основание в цялата пътна мрежа в България.

ВН

Прочетете още:

Жечо Станков: Правителството е отчаяно! Търси газ без значение на цената (ВИДЕО)