Руди Гела ръси обиди и заплахи: Бивш министър на спорта пръв влиза в затвора, скоро ще бъде арестуван

Радостин Василев

Радостин Василев

Първият министър в затвора ще бъде бивш спортен министър. Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев (познат в социалните мрежи като Руди Гела) в предаването „ЕвроДикоФ“ на проправителствената телевизия „Евроком“.

„Това ще е първият човек, който ще влезе в затвора. Независимо от това, че сега няма прокуратура. Неспасяемо е неговото положение. По линия на злоупотреби. Неспасяемо е. Ако в „Автомагистрали“ има как да се измъкне – при мен няма как да се измъкне.“

Още по темата:

Красен Кралев пред ПИК за Руди Гела: Пасмината, която управлява България, е известна с афинитета си към лъжата и измамата

София осъмна с плакати на Руди Гела: Убиец на спорта, оставка (СНИМКИ)

По думите му този спортен министър съвсем скоро ще бъде арестуван.

„За редица действия. От безстопанственост до неизгодни сделки. Неизгодни договори за държавата. Побиват го тръпки от мисълта. Може до Горанов да не стигнат. Бойко Борисов го арестуваха за 24 ч., но тук аз съм се заел да установя какво е направено и по мой предварителни оценки, дал съм естествено всичко на органите, няма спасение. Ако има държава и минимална справедливост, този човек не може да бъде не в Народното събрание, той не може да се разхожда свободно по улиците“, обяви Василев без да представи доказателства. 

Министърът заяви, че „при него всички партийни калинки на ГЕРБ си заминават“. 

„Четири месеца сме в окопна война. По-скоро сме в някакъв партизански окоп. Отвсякъде попълваме дупки, спираме нападения“, каза още Василев, който декларира чувство за „отврaщение“ в ММС. 

„Отврaщава ме това, че в Министерство на спорта е имало злоупотреби. Отвращава ме това, че заслужили наши спортисти, които част от тях управляват федерации, приемат за даденост един държавен ресурс да го харчат, както сметнат за добре. Отвращава ме, че каквото и да направим, медийната среда не го отразява коректно. Отвращава ме това, че децата, които трябва да са в основата на масовия спорт, тренират в зали, които са разрушени. За 12 г. няма мутра, която да няма обект при нас“, твърди Василев, чиято оставка вече искат плеяда наши спортни звезди. 

offnews.bg

Прочетете още:

Венци Стефанов насмете Руди Гела: Министре, опомни се!

„Сега“: Руди Гела тайно сменил шефове, 24-годишен от ИТН в ръководството на „Сердика спортни имоти“