С този домашен препарат ще се радвате на богата реколта от краставици

Краставици.

Всеки, който има възможност да отглежда сам зеленчуците си, е истински късметлия. За растенията обаче трябва да се полагат и грижи, ако искаме цяло лято да се наслаждаваме на вкуса им и в края на сезона да съберем богата реколта.

Краставиците са сред любимите ни зеленчуци. Тяхното отглеждане не е най-трудоемко, но въпреки това си имат особености, с които е добре да се съобразим. В противен случай рискуваме да не останем доволни от себе си накрая.

В днешната статия ще ви разкрием как да си приготвите един домашен препарат за краставици, благодарение на който ще можете да излекувате растенията от мана и други болести. Най-хубавото е, че тази смес ще подхрани растенията и ще допринесе за увеличаване на реколтата.

Как да си приготвите домашен препарат за краставици?

Домашният препарат може да се ползва едва тогава, когато краставиците поникнат и достигнат до фаза с 3-4 листа.

Запомнете, че той е напълно безвреден и ще предпази растенията от мана и всякакви други болести. Накрая ще похапвате зеленчуци, отглеждани по природосъобразен начин, което всъщност е целта на почти всеки един градинар.

Ето какво ви е нужно, за да го приготвите:

• 1 кофа с вода;

• 30 капки йодна тинктура (5%);

• 20 грама сапун;

• 1 литър мляко.

Начин на приготвяне:

Съставките не са много и набавянето им едва ли би ви затруднило. Всички съставки се смесват и след това се разбъркват, така че сапунът да може да се разтвори. За предпочитане е да използвате домашен сапун. Действието от него ще е по-добро.

С препарата е желателно да пръскате растенията на всеки 10 дни.

Опитайте да го приготвите и сами ще се убедите в положителните резултати. С минимални усилия може да увеличите двойно реколтата и да предотвратите мана и други болести по растенията!

actualno.com

Прочетете още:

Само за мързеливи градинари: 2 сорта домати, които дават богата реколта без усилия