Треньорът на хандбалния шампион „Шумен 61“ Чавдар Чернев: Доказахме, че сме най-добрият отбор в България!

Чавдар Чернев

Източник Пресслужба ХК "Шумен 61"

Моите момчета са железни войни – истински шампиони и победители на терена! Невероятни състезатели, брилянтна шампионска сплав! Благодаря им от все сърце, че се раздадоха докрай в дуела за трофея!

Благодаря на фантастичната публика в нашата зала „Арена Шумен“, която не познава вкуса на загубата!

Благодаря на клубното ръководство, на нашия президент Светлозар Начев, за перфектните условия за подготовка и безрезервната подкрепа!

Благодаря на пиар екипа на ХК „Шумен 61“ – нашата безценна връзка с медиите. Дадохте ми уникална сила, импулс и кураж. Вашата подкрепа е много важна за отбора!

Срещу „Локомотив“ бяхме непробиваеми – и капитанът ни Йордан Михайлов, и Димитър Пламенов – истински гладиатор в защита, прекрасна игра и себе раздаване от всички момчета.

Доказахме, че сме най-добрият отбор в България!

През сезона не бяхме толкова постоянни, съпровождаха ни и контузии. Загубихме финала за Купата на България – тогава напълно заслужено спечели отборът на „Локомотив “ (Горна Оряховица).

Влязохме в плейофниге серии за титлата с 2 чисти победи срещу изключително коравия тим на „Спартак“ (Варна).

Постигнахме 2 чисти победи и в суперфинала за титлата – и като гости на „Локо“, и като домакини в „Арена Шумен“.

Ако някой си мисли, че сме дублирали титлата с късмет или шанс, нищо не разбира от хандбал! Моите момчетата са истински шампиони, истински победители!!!

Много се вълнувам в този миг, защото спирам да бъда треньор на отбора на „Шумен 61“! Оттеглям се по лични причини. Много ми е трудно да се разделя с играчите, защото имам безценно приятелство с тях. Надявам се да успеят да се съхранят. Не знам кой ще ги води догодина. Искрено пожелавам успех и на хандбалистите, и на новия наставник. Много ми е мъчно, че се разделяме!

Заявих на ръководството в лицето на президента Светлозар Начев още преди турнира за Купата на България, дадох му обещание, че ще спечелим и първенството, и Купата. За съжаление не осъществих напълно обещанието си. Безкрайно към щастлив, че ликувахме с трофея!!!

Оставам приятел в живота с моите момчета от отбора, от това по-ценно и истинско няма! А играта и емоциите- остават тук, на терена.

Десимира Тончева, Пресслужба ХК „Шумен 61“

Още по темата:

„Шумен 61“ ликува с шеста шампионска титла в хандбала