Милионер-депутат от БСП призна, че за партиите във властта оцеляването в нея е на живот и смърт

Петър Кънев

„Коалицията е сложна, трудна, търси се вариант от допълнителните приходи, които идват от горивата, инфлацията също води до сериозни приходи. Събират се пари във фиска и се търси балансирано решение, за да издържим“, това заяви пред БНР Петър Кънев, депутат от „БСП за България“. (Припомняме, че според публикации в медиите имотното състояние Кънев е главозамайващо. Той и съпругата му са собственици на апартаменти в столицата, вили в планинските курорти, къщи за отдих по морето, гаражи, ателиета, яхта… Декларираната стойност на закупуването им е над 500 хил. лв, а освен това семейството има 12 ниви в района на Панчарево Ковачевци. Като става въпрос за лично благосъстояние, а не фирмено. Активите във фирмите на Кънев са за десетки милиони левове.)

Той изрази мнение, че дългосрочно решение на проблема с природния газ в близките година-две няма.

„Трябва да продължат преговорите с „Газпром“. Трябва обаче да изчакаме. Войната ще свърши в един момент, а „Газпром“ ще остане най-големият производител на газ за Европа. С природния газ някак си ще се оправим. По-големият проблем за държавата ни е петролът. Трябва да поискаме и дерогация“.

Според него македонската тема има потенциал да събори правителството, „ако то не се вслуша в настроенията на народа“.

„С червени линии трудно се управлява държава. Управлението ще се крепи на всяка цена. Компромисът да останеш на власт не е мръсна дума“, заяви още Кънев, признавайки, че за всички партии във властта оцеляването в нея е на живот и смърт.

По материал от 7dnibulgaria.bg