От ПИК – Ленчето цъфна с изтъркани обущета в БНТ! Изтърси абсурда, че са договорили 3-4 пъти по-евтин газ

Колаж.

Колаж ПИК

Говорителката на кабинета и първа съратничка на премиера Кирил Петков – Лена Бориславова цъфна в студиото на БНТ с изтъркани островръхи обувчици. Нищо чудно – очевидно Хубавото Ленче не дели от аутфита на шефа си, който за роден срам и позор се появи с мръсни обувки на срещата си с вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Прашните намачкани трандафори на наш Киро не останаха незабелязани от естетите и станаха обект да саркастични одумвания. Със сигурност и Лена няма да бъде пожалена от прецизното око на радетелите на протокола.

Пред БНТ Бориславова се впусна в дълги дитирамби за „ползите“ от договорения в Щатите американски втечнен газ.

„Трябват ни между 12 и 20 танкера на година, за да можем да гарантираме доставките и то при условие, че не получим азерския газ в пълните количества. Първите два танкера ще покрият нуждите за следващите месеца, а цените на доставките ще бъдат 3 или 4 пъти по-ниски от тези на „Газпром“, рапортува гордо тя.

Ленчето заяви, че ще се преговаря със страни като Туркменистан и Египет, за да постигнем пълна диверсификация.

Според нея България ще получава пълната договорка на азерски газ. Тя не пропусна да атакува предишното управление, което било подписало анекси за доставка на газ по 25-26 евро, докато цената в Европа е около 95 евро.

„Постоянно, всекидневно в кабинета има разговори на премиера и министъра на енергетиката с други алтернативни доставчици“, отбеляза Лена.

„Булгаргаз“ директно сключва всички договори за доставки. Дългосрочните договори ще бъдат пряко с компаниите, които доставят газ, без никакви посредници. Цената ще бъде по-ниска от тази на „Газпром“. А когато започнем да получаваме пълните количества азерски газ от юли нататък, тогава тя ще е четири пъти по-ниска от тази“, повтори тя.

„Властта не се притеснява от проверки от всякакъв характер“, заяви Лена Бориславова. Тя коментира и темата за имотите на богатите руснаци у нас и тъй актуалния въпрос за „путинизацията“. Според нея ще се следи зорко как са легализирани сделките за покупка на имоти у нас, а относно отношенията с Русия тя заяви, че и самият премиер разбирал в каква сложна обстановка се намираме, затова към всичко трябвало да се подхожда „особено внимателно“.

pik.bg

Прочетете още:

Жечо Станков: Правителството е отчаяно! Търси газ без значение на цената (ВИДЕО)