От ПИК! Радев ходи с нов кабинет в джоба – главсекът на президента Митко Есемеса е новият му фаворит за стола на ментето Просто Киро

Колаж.

Колаж ПИК

С нареден кабинет ходи в джоба си от месец и половина президентът Румен Радев.

Държавният глава отдавна е наясно с лошите настроения към правителството на Кирил Петков в обществото, както и от опасността от нови предсрочни избори и съставянето на служебен кабинет.

Въпреки, че на 9 май президентът категорично обяви, че вот в момента е най-лошото, което може да се случи на България, той не си прави илюзии за реалната ситуация в страната. 

За фаворит за бъдеш служебен премиер вече е набелязан верният съветник на президента Димитър Стоянов, по-познат на широката общественост като Митко Есемеса, твърди столичен седмичник.

Главният секретар на Радев не само, че от дълго време намира кусури на правителството на Кирил Петков и ги изказва гласно, но и наскоро поряза Стефан Янев и новата му партия „Български възход“ с подигравателен коментар. Мнозина отбелязаха, че Димитър Стоянов е просто рупор на мнението на президента. 

Държавният глава пък бил категоричен във  верността на съветника си, с когото 15 години заедно са изяли доста торби сол във ВВС. Днешният главсек дори е бил началник на президента. Именно верният Стоянов е бил нарочен за следващ служебен премиер, ако нещата опрат до съставянето на трето извънредно правителство от Радев.

pik.bg

Пламен Димитров: Не съм оптимист за бъдещето на правителството, ако не бъдем чути на 18 май