Рецепта на деня: Печено дърпано свинско (от тефтерчето на баба)

Печено дърпано свинско.

Източник Албена Асенова, gotvach.bg

Продукти:
свинска плешка – 500 гр.
лук – 1 глава
кетчуп – 1/2 ч.ч.
доматено пюре – 2 с.л.
горчица – 1 с.л.
ябълков оцет – 1 с.л.
сос барбекю – 2 с.л.
кимион – 1/2 ч.л.
пушен червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер – 1/4 ч.л.
сол

Приготвяне:
Свинската плешка се обтрива със сол и смлян черен пипер. Оставя се в хладилника за час-два. В купа се смесват ситно нарязаният лук, кетчуп, доматено пюре, горчица, ябълков оцет, сос барбекю, кимион и червен пипер.

Разбъркват се до хомогенност, след което в получената паста се овалва свинското месо.

Всичко се прехвърля в съда за бавно готвене, след което уредът се включва на първа степен за 5 часа.

Свинското печено става невероятно крехко.

Когато е готово, с помощта на две вилици се надърпва, да стане на конци или дребни парченца. Дърпаното свинско може да се полее и разбърка със соса, в който е било сготвено.

Добър апетит!

Прочетете още:

Гала побесня, Дарин я опипвал: Мина всякакви граници! Ще изхвърчи от панела