Бум в инвестициите в имоти във Варна с цел отдаване за нощувки според Реалистимо

Реалистимо

Притежаването на имоти във Варна, особено такива, които са приспособени за отдаване под наем, има сериозен инвестиционен потенциал поради стратегическото местоположение на града и многобройните възможности за туризъм.

Анализаторите от сайта за недвижими имоти във Варна Реалистимо, отчитат засилен интерес към варненски имоти подходящи за краткосрочно отдаване под наем. Това най-често са апартаменти или къщи, които се намират в централни части на града или близо до морето.

По данни от платформата, предпочитани са имоти със запазено паркомясто или гараж, както и имоти които могат да отговорят на изискванията на Закона за етажна собственост в графата за краткосрочно отдаване под наем.

От друга страна все повече местни бизнеси предлагат услуги като мениджмънт на ваканционни обекти за нощувки във Варна. Така собствениците на подобни жилища не е нужно да се занимават с поддръжка, настаняване и комуникация с клиентите си.

Много местни инвеститори се насочват именно към такъв тип апартаменти и къщи, които след ремонт и подготовка могат да работят ежедневно за собствениците си като приютяват туристи за нощувки.

Положителното е, че не става дума само за летен туризъм, а за туристически интерес обхващащ всички сезони.

Както е известно, морската ни столица генерира постоянен туристически интерес, това прави възможен целогодишен доход от имотите, които сте закупили с инвестиционна цел.

Градът е отправна точка към интересни дестинации за краткосрочни екскурзии, които осигуряват разнообразие от природни и културни преживявания.

Варна, като един от големите градове в региона, привлича и много студенти както от България, така и от региона. Студентите са друг начин за уплътняване на заетостта на жилищата извън летния сезон.

Разбира се, лятото се радва на топ интереса на туристите. На практика, ако сте отседнали в имот във Варна, можете всеки ден да прекарвате на различен плаж или да посетите различна забележителност – като се започне от плажа на Камчия, мине се през хитовия плаж „Болата“, синия флаг на плажа на „Слънчев ден“ в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ и се стигне до Калиакра, Албена, Балчик, Тюленово и до най-стария фар на Шабла.

Лятото на 2021 година показа недостига на жилища в града за туристи. Повечето уикенди през целия сезон показаха как хора които искат да заявят жилище в последния момент са принудени на нощуват в други градове. Намирането на свободно жилище за отсядане в платформите Booking и AirBNB си беше истинско приключение.

Отчитайки имигрантската криза поради войната в Украйна и многото запълнени апартаменти и хотели, намирането на жилище в града за нощувки ще е още по-голямо предизвикателство.

Тази година се очаква много хора, отлагали почивки през последните две години с оглед епидемичната обстановка, да направят плановете си за летуване на морето.

Туристите, отсядащи в най-големия ни морски град, имат многобройни възможности за еднодневни екскурзии в и извън територията на страната.

Благодарение на удобно разположеното летище Варна разнообразни дестинации са на час път.

Що се отнася до есенно-зимния сезон и възможностите за спа туризъм във Варна, Airbnb имотите са предпочитан вариант, за да се използват модерните минерални спа комплекси, изградени в „Св. Константин и Елена“. Курортът на практика е вече квартал на града, а имотите под наем във Варна са далеч по изгодни от нощувки в хотелите на курорта, които при това не работят целогодишно.

ВН