Борислав Цеков: Доживяхме един сбирщайн от младежи, неграмотни и идеологически нефелни, да зарешети Народното събрание

Борисла Цеков

Снимка: БГНЕС, архив

Сложили железни решетки на вратите на Народното събрание. Решетки! Железни. Никога и по никакъв повод през десетилетията на бурни, острастени и често опасни политически борби и социални напрежения – дори и след погрома над сградата на Парламента на 10 януари 1997 година! – никой не просто не е дръзвал, а дори не си е помислял да зарешети Народното събрание. Защото това не е просто сграда или офис, а Символ. На Демокрацията и Държавността. Този символ не може да се поставя зад решетки! Това написа в профила си във Фейсбук юристът д-р Борислав Цеков по повод поставените решетки на вратите в Народното събрание. 
 
„И доживяхме един сбирщайн от младежи, изстреляни във властта от електоралното невежество и хитри кукловоди – политически невнятни, конституционно неграмотни и идеологически нефелни, офисен планктон, изваден от разни канторки и стартъпи, да зарешети Народното събрание. От страх. И от простотия. Не ви е срам!
 
Не помня името на онова момче – някакво адвокатче, което през живота си няма и 10 минути, през които да се е борило за Свобода и Демокрация – което се води председател на това Народно събрание. Но се обръщам към него – момче, вие сте позор. Позор!“
 

 

Още по темата: 

Цвета Караянчева: Демокрацията се брани с диалог, не с метални прегради