Борисов скочи на Киро и мисирките: Три милиарда лъжа! Крадат ви бе, хора, убиват ви! А срещу това – мълчанието на агнетата 

Бойко Борисов с Шумен

Колаж ПИК

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов днес е на посещение в Шумен. Преди срещата си със симпатизанти и активисти на партията, той посети строящия се храм  „Свети Райко Шуменски“, където бе посрещнат от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ е сред първите, притекли се с финансова помощ за строителството. Със свое решение партията превежда 50 000 лв., обяви лидерът на партията.

Още по темата:

Бойко Борисов: Не съм искал КСНС при президента, за да взема решения за Синода (ВИДЕО)

В началото на срещата със симпатизантите на ГЕРБ емоционално слово произнесе депутатът и бивш образователен министър Красимир Вълчев. „Управляват ни фалшиви герои“, заяви той.

Бившият социален министър Деница Сачева заяви на свой ред: „За съжаление, управляват ни хора, които непрекъснато произвеждат проблеми. Не знам дали вие разбрахте какви са тези антикризисни мерки, защото те непрекъснато се променят. Сега в момента за пореден път искат да излъжат българските пенсионери, защото твърдят, че ще вдигнат пенсиите с 20%, а това не е вярно. Говорете с вашите близки пенсионери да не се подлъгват по тази мантра, защото тя не е вярна. На практика пенсиите се вдигнаха от ГЕРБ, а не сега от ПП. Реално те добавят 4%, които се опитват да ги представят като 20“.

Залата отвърна с възгласи: „Оставка!“.

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов отбеляза: „Тази седмица парламентът осъмна зарешетен. И вчера един политически коментатор направи следващата забележка: „Май ще трябва да сменим надписа от „Съединението прави силата“ на „Страх лозе пази“. Тия, които дойдоха на власт, че не ги е страх, сега в момента се страхуват панически. Страх ги е от хората. Страх ги е от нас, че можем да ги пометем истински. Правителство, в което БСП е най-важният партньор на Кирил Петков, е символ и знак, че държавата е обречена. Финансовият министър Асен Василев, аз съм убеден, че е по-ляв и от Румен Гечев“.

„България в момента е в безпътица. Който ви каже, че това правителство има нещо прозападно, да знаете, че това е дълбоко невярно. Единственият гарант за проевропейска, проатлантическа посока на България, е ГЕРБ – със своя лидер господин Борисов, с всички хора, които са около него, ГЕРБ с вас. Оставка!“, призова Даниел Митов.

Делян Добрев взе думата и заяви, че ни управляват смешници: „Само че на нас не ни е смешно. Защото с тази инфлация 1000 лева не са това, които бяха преди три, шест месеца или преди година“, заяви той. Добрев сподели, че е имал спор с трол във Фейсбук, с който са имали „къс разговор“ за инфлацията: „При нас инфлация нямаше. И аз му показах статистика. Кабинетът на Костов ще го пропусна, защото той изгради хиперинфлацията при Жан Виденов и Румен Гечев. При Царя – инфлацията 4,75, 8,29% при Тройната коалиция. Първият кабинет Борисов – 2,91%. Вторият кабинет – минус 0,4%. Т.е. не само че нямаме инфлация, а тя е отрицателна. Третият кабинет Борисов – 2,27%. За 11 месеца на смешниците – 11,3% средно, 20% на хляба. Оставка!“.

„Знаете ли защо смениха шефа на КЕВР? За да не знаете с колко скача токът. Направихме извънредно заседание на енергийната комисия в парламента и там питахме КЕВР вярно ли е, че ЕРП-тата искат 100, 200% увеличение. НЕ казват. Предложихме да гласуваме КЕВР да ни предоставят тази информация. Те гласуваха против. Против ние и вие да разберем с колко ще скочи ток. И знаете ли какво ни казаха: „Няма нужда да плашим хората“.

Думата взе Бойко Борисов.

„Не мога да си представя какви откровени лъжи пускат някои медии. От едната страна цитират Кирил Петков – 4,1 млрд. подкрепа на бизнеса, от друга страна – министърът на енергетиката – 1,1 млрд. Три милиарда лъжа! Този човек милиарди, милиони ги няма за нищо. И отдолу About – три милиарда“, заяви той, а залата му отвърна с възгласи: „Киро е позор!“.

„За три секунди продадоха газа и засекретиха кои са фирмите. И „мълчанието на агнетата“ – никой не попита кои са тези фирми. Къде са тези 1,2 милиарда за житото? Малко му се видя на Асен Василев тази лъжа и заяви: ние ще изнасяме житото на Украйна през Варна“, заяви той.

Борисов подчерта, че държавата ще плати разликата от 100 милиона на месец About държавата ще даде на посредниците: „Крадат ви, бе хора, убиват ви! Искате ГЕРБ пак на власт. Искате пак да ме направите заложник като Орешарски!“.

Той допълни, че правителството хвърля прах в очите на обеднелия народ и го лъже с катастрофалната инфлация. „Сега официалната е 12%. И тя расте като великденски козунак. Станала била 14. Аз това го имам от Европейската комисия. Гледах тези хвалебствени репортажи – как щели да намаляват и връщат пари от горивата. Искам присъстващите тук журналисти как те разбраха от техните репортажи от кой бензин, през кои три месеца ще се зарежда. От 1,20-1,50 лв. при „лошия“ Борисов и ГЕРБ, сега бензинът е 3,50. Даже не се опитват да ви излъжат – ей така да ви стане драго като ви лъжат. Те ви лъжат безсрамно!“.

Лидерът на ГЕРБ коментира и „рекламираното“ нулево ДДС за хляба: „Ще подарят едни пари, които не са на производителя, но това само ще намали прихода в държавата. Те в момента с всяка мярка увеличават инфлацията. Всичко е за сметка на хората. И след управлението на тези няма да имаме „постна пица“, както бе при Дянков, а коричка хляб. Нека си управляват както искат. А българите да знаят, че търпението им струва милиарди, след които няма оправяне“.

„Искам да кажа това, което сподели Делян Добрев за КЕВР. Не искат да ви кажат каква ще е цената на тока, за да не ви тревожат. Народът е като малко дете, което ще го водят на зъболекар, но да не го тревожат. И все пак ще му извадят зъба. Коя комисия те не засекретиха, свързана с тяхното управление. И кои журналисти отидоха да тропат на тяхната врата и да питат – абе, кажете ни каква ще е цената на тока! Няма! Забрана, мълчание. Тези въпроси не ги вълнуват. Как ще продава „Лукойл“, какви ще са цените, няма значение. Ама иначе са страшни герои! Далаверата им върви с пълна сила!“, коментира Борисов.

Той засегна и темата за Северна Македония и поискания снощи от Петков КСНС при президента: „Януари имаше КСНС, сега сме май. Пак ли да свикваме КСНС? За да излезе Радев виновен?! Петков се чуди как сега „да обуе“ Радев. Излез, говори пред хората, говори с нас. „Външен натиск“. Кой те натиска, бе? Кажете им имената. Те не са скакалци или стоножки, имат имена. И като имат имена и те натискат партньори или врагове, ние не можем да се ориентираме“.

pik.bg

Прочете още: