Поздравителен адрес за 24 май от варненските народни представители от ГЕРБ-СДС

ВАРНА новини лого

Източник: Пресцентър ПП ГЕРБ - Варна.

Народните представители от ГЕРБ-СДС – Варна споделиха поздравителен адрес по случай 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Публикуваме го без редакторска намеса:

„Уважаеми учители и ученици,

Уважаеми просветни и културни дейци,

Уважаеми госпожи и господа,

Сърдечно Ви поздравяваме по случай най-българския празник – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май! Днешната дата е свята, заради своята непреходност през вековете, свята за всеки българин и за всяко българско семейство . Днес стоим пред света горди и духовно възвисени заради делото и мисията на Светите братя Кирил и Методий. Защото „Народността не пада, там гдето знаньето живей!“

Уважаеми учители,

Благодарим Ви за отговорността към бъдещето на България, за възрожденския дух, който носите и поддържате неуморно и за Вашата всеотдайност!

Скъпи ученици,

Бъдете любознателни и последователни в откриването на нови хоризонти! Бъдете горди със своите знания и стремежи! Учете с желание, оптимизъм и воля. Бъдете отговорни млади българи!

Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,

Българският език, култура и изкуство са нашето най-ценно богатство.

Благодарим Ви, че го съхранявате и надграждате с Вашия талант, творчество и успехи! С Вашите постижения Варна е духовният и културен център – български и европейски, с който се гордеем !

Бъдете здрави и щастливи !

ЧЕСТИТ ДА Е НАЙ-СВЕТЛИЯТ ПРАЗНИК!

С уважение:
Павел Христов
Славена Точева
Бранимир Балачев
Красен Кралев
Народни представители в 47 –ото НС

Четете още: