От ПП решиха всички проблеми в държавата, сега надписът „Варна“ им пречи

След бюджета на Варна, на „Продължаваме промяната“ явно им пречи и надпис с името на града. От партията съзряха провокация в новия надпис „Варна“, инсталиран в центъра на морската столица. Аргументите оставяме без коментар, още повече, че публикуваната от ПП снимка е „фейк“. Във фейсбук страницата си ПП публикуваха:
 
„Поредната провокация на партия „Възраждане“, реализирана на центъра на Варна в непосредствена близост до Градския часовник и Козирката.
 
Днес входирахме сигнал до кмета Портних, с който изискваме премахването й. Публикуваме тук в снимките пълният текст на сигнала.“
 
Ето целия текст на писмото до кмета:
 
Уважаеми г-н Портних,
 
Искам да Ви обърна внимание на една провокация, реализирана в центъра на Варна, непосредствено до Градската часовникова кула и Козирката. Тя представлява обемен надпис “ВАРНА” на кирилица (в което няма лошо), но за фон на надписа е използван българския и РУСКИЯ национален флаг, преливащи един в друг. Желанието ми е този обемен надпис да бъде премахнат, поради следните причини:
 
Първо, в момента Русия води война срещу Украйна и на територията на града се намират няколко десетки хиляди украински бежанци.
 
Второ, недопустимо е БЪЛГАРСКИЯТ НАЦИОНАЛЕНЕ ФЛАГ да бъде обединяван в едно с чужд национален флаг, особено с руския, особено в контекста на войната в Украйна.
 
Трето, бих желала официален отговор, кой стои зад идейния проект и кой го в одобри, както и дали е финансиран от данъците на варненци, респективно и от моите данъци?
 
Недопустимо е Варна – морската столица на България – да бъде асоциирана и дори надписвана като руска колония или територия.
Предварително ви благодаря!