Задържаха двама телефонни измамници у нас

арест

iStock/Getty Images

Измамник и „муле”, съпричастни към телефонни измами в Гърция, са задържани у нас, съобщават от МВР. Според разследването куриерът е участвал и в телефонни измами, извършени в България.

Арестите са извършени в сряда. В автобус, пътуващ от София за Русе, е задържан 35-годишният куриер от русенското с. Ново село. Той е криминално проявен и осъждан.

В него са намерени мобилни телефони, СИМ карти и около 9000 евро – инкриминирана сума от две телефонни измами в Солун, Гърция, извършени на 21 и 23 май. Установена е съпричастността на мъжа и към още две телефонни измами в България. Едната е извършена на 19 април в Горна Оряховица, във връзка с която е задържан към настоящия момент. Другата е от 2 май в Русе.

Успоредно с това действия са проведени и на територията на Ветово, където е задържан 28-годишен, с 2 криминалистически регистрации. За него има данни, че е фактическият извършител на измамите в Гърция. При претърсване на обитавания от него адрес са открити мобилни телефони, СИМ карти и други вещи, съотносими към престъпната му дейност.

В рамките на 2 седмици това е втората голяма операция по линия на противодействието на този вид престъпления. При аналогични действия миналата седмица на територията на Чехия и България, както и на вход на границата ни с Гърция, бяха задържани общо 7 мъже, съпричастни към телефонни измами, извършени у нас и в съседна Гърция.

nova.bg

 

Прочетете още: 

Траурният агент, обвинен в незаконни погребения, се изправя пред съда