Рашков започва съкращения в МВР

ВАРНА новини лого

Снимка: БГНЕС, архив.

Министерството на вътрешните работи започва съкращения в структурите си. Tова стана ясно от документ разписан от ресорния министър Бойко Рашков, пише Euronews.

Съкращенията ще засегнат служителите от администрацията, които са се пенсионирали, но продължават да работят, както и такива които с били назначени в МВР след пенсионирането си. Според данни на синдикалната организация на МВР близо 7 хиляди са пенсионираните работещи. За другата група няма статистика, коментира пред Евронюз председателят на организацията Валентин Попов. Кадровата реформа ще засегне членове на синдикатите, но не и редови служители на МВР. На 3-ти юни синдикатите имат среща във вътрешното министерство, но основната тема ще бъде поисканото по-рано увеличение на заплатите.

„В момента служител в системата на МВР, който упражнява правото си н пенсия и получава заплата и пенсия, продължавайки да работи в МВР не може да бъде освободен. А как може да бъде освободен? На някакво друго основание, ако възникне такова, но не заради това че е упражнил правото си на пенсия“, каза Валентин Попов – председател на Синдикалната организация на служителите в МВР.

„Казах че това е част от дневния ред на това заседание, не вярвам съвета да излезе с общо мнение по въпроса. Това не касае служители, работещи по закона за МВР или основно служители с полицейски правомощия или правомощия по пожарогасене, допълни той.

От Burevestnik.bg

Четете още: