Кирил Петков „разясни“ как МГЕРБ „вдигна“ цените на горивата (ВИДЕО)

ВАРНА новини лого

Младежи от ГЕРБ, които се включиха в похода “По стъпките на Ботев” и изкачиха връх Околчица, успяха днес най-сетне да получат отговор от премиера Кирил Петков, как МГЕРБ е „повлиял“ върху скока на цените на горивата. 

На 4 март, на брифинг в Министерски съвет, министър-председателят Кирил Петков след среща с членовете на Българската петролна и газова асоциация. каза, че:

Снимките, които се завъртяха из социалните медии – с цени над 3 лв. на горивата, са платени постове. На базата на този факт се създаде паника, увеличавайки търсенето. Паниката обаче беше овладяна. На следващия ден цените се върнаха към по-нормални нива“, уточни премиерът.

Според Петков има повишение на цените, но не като това, което бе представено в медиите: „В цяла Европа има повишение на цените, предвид това, което се случва. Но не и на цени над три лева“.

„Всички тези обяснения на г-н Борисов за не знам коя зима… Жалко е да се използва страхът на народа за политически цели“, обърна се Петков към Бойко Борисов.

Министър-председателят обеща, че в бъдеще ще има координиран отговор при подобен тип хибридни атаки.

„Това, което се разбрахме всички, че усетим ли подобен тип хибридна атака, политическо разклащане на системата, опитвайки се да се направят някакви политически дивиденти на гърба на хората…ние ще имаме координиран отговор, моментално, комуникация с населението, за да знае, да не се поддава на подобни лъжи и манипулации. Следете какво казва правителството и не се притеснявайте, гориво има“, увери още Кирил Петков.

Всички усетихме по джобовете си как „паднаха“ цените на горивата през последните два месеца, но ето какво успя да обясни днес за обвиненията си Петков на младежите от ГЕРБ: